Konya il ve ilçe oda-borsa meclis üyeleri ile istişare toplantısı ve birtakım ziyaretler için Konya’ya gelen Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ve beraberindeki heyet, Konya Eğribayat’ta bulunan KTO Karatay Üniversitesi Havacılık Eğitim Kampüsü’nü ziyaret etti.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Konya Ticaret Odası (KTO) Karatay Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Selçuk Öztürk ve KTO Karatay Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fevzi Rifat Ortaç ile Türkiye’nin en deneyimli pilotları, uçuş bakım ekibi ve akademik kadrosuyla kendi hava parkında, kendi filosuyla eğitim veren Türkiye’deki tek üniversite unvanının sahibi KTO Karatay Üniversitesi Havacılık Eğitim Kampüsü’nü ziyaret etti.

Uçuş Akademisi pilotları ve teknik bakım personeli ile görüşen Rifat Hisarcıklıoğlu, pilot eğitim pisti ve uçaklarla yakından ilgilendi. 1.500 metre uzunlukta asfalt pisti baştan sona gezen Hisarcıklıoğlu, hava pisti gezisi sonrasında Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkan Yardımcısı ve aynı zamanda KTO Karatay Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Selçuk Öztürk ile Viper SD4 marka tek motorlu uçağa binerek hatıra fotoğrafı çektirdi. KTO Karatay Üniversitesi Uçuş Akademisi Genel Müdürü Agah Karabıyık; hava parkı faaliyetleri, eğitimleri ve uçuş filosu hakkında Rifat Hisarcıklıoğlu ve beraberindeki heyete bilgi verdi.

Kendisine pilot montu hediye edilen Hisarcıklıoğlu, “Bugün Konya Ticaret Odası Teknoloji ve Eğitim Kampüsü’nü ile Hava Meydanı’nı ziyaret ettim. Gurur duydum. Konya ekonomisine değer katan, girişimcilere en iyi şekilde hizmet veren Konya Ticaret Odası Başkanı Selçuk Öztürk’e, yönetimine, meclisine ve tüm ekip arkadaşlarına teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Gezi sonunda KTO Karatay Üniversitesi Pilotaj Bölümü öğrencileri tarafından Hisarcıklıoğlu’na çiçek takdim edildi.